Gulvafslibning? Her udføres afslibning til fast lav pris

Gulvafslibning er en rigtig god måde at opfriske gamle trægulve. Ja, det er faktisk den eneste lige med undtagelse af gulvafhøvling. I yderste konsekvens, når hverken en afslibning eller afhøvling slår til, er en gulvsanering den eneste løsning. Her fjernes det gamle trægulve hvorefter der lægges et nyt.

Find ud af mere om gulvafslibning og gulvbehandling

gulvafslibning udføres i København og omegn. Her på billedet ses en gulvmand med en kantsliber som er i gang med gulvets kanter. For at udføre gulvafslibning med et godt resultat, kræves der special gulvslibemaskiner som afsliber trægulve med sandpapir og som har en kraftig motor. Men slibemaskinerne er ikke alt. Vore medarbejdere er uddannet til opgaven med at afslibe gulve, og de har alle en stor erfaring og kompetence. Ekspertisen ligger i at vide hvordan trægulve skal behandles og hvordan træ reagere når gamle overfladebehandlinger, limrester, spartelmasse og epoxymaling fjernes. Et korrekt afslebet trægulv er ikke kun meget smukt, men det bliver også smudsafvisende og rengøringsvenligt. Der findes flere forskellige former for gulvbehandling af vælge imellem:

  • gulvafslibning og udskiftning a sandpapir på en valsesliber. En såkaldt båndsliber Voksbehandling
  • Lakering
  • Oliebehandling
  • Ludbehandling
  • Bejdsning
  • Sæbebehandling

Hvilken typer gulvbehandling der passer bedst til din bolig og trægulve, kommer an på mange ting. Først og fremmest hvilke drømme og ønsker du har til dit nyafslebne trægulv. Skal det være lyst eller mørkt? ru eller blankt? hvad med farver? Smudsafvisende? Rengøringsvenligt?

Hvor meget støver gulvafslibning egentligt?

gulvafslibning af gamle trægulve med en trist og slidt overflade. Her på billedet ses en gulvslibemaskine , en såkaldt valsesliber også kaldet båndsliberEn afslibning udføres med professionelle gulvslibemaskiner i forskellig størrelser. Maskinerne er udstyret med sugere der opfanger langt hovedparten af det støv der dannes under afslibningen. Ved brug af den store gulvslibemaskine slipper der næsten ingen støv ud, men når kanten skal afslibes er det vanskeligere at absorbere al støvet. Jo hårdere træsorten er jo finere er støvet. Men i og med at vi altid støvsuger gulvene grundigt før behandlingen, så fjernes det meste af støvet.

Møbler må nødvendigvis fjernes inden gulvafslibning!

gulvaflsibning er en mulighed men gulvafhøvling en anden. Her på billedet ses dana-gulves gulvhøvl igang.Det der skal tænkes på inden at afslibningen påbegyndes er, at alle møbler på gulvoverfladerne, der skal afslibes, må være fjernes af vejen. Herefter kan møbler og andet sættes forsigtigt tilbage efter 6 – 24 timer afhængigt af den valgte gulvbehandling. Det er en god idé, at have filt dupper under stole- og bordben for at beskytte gulvoverfladen mod ridser og hakker. Vær påpasselig med gulvet de første 4 – 5 dage efter lakering indtil det har fået sin fulde slidstyrke.

OBS: Dørmåtter og gulvtæpper med gummibagside må ikke lægges på gulvet før tidligst 10 dage efter gulvafslibningen, idet gulvet skal have tid til at hærde helt.

Hvor lang tid tager det af afslibe et trægulv?

Det er svært at sige helt nøjagtigt, idet gulvets beskaffenhed bestemmer tidsforbruget. Men et almindeligt trægulv i en bolig kan normalt afslibes på 1 – 2 dage. Vi kan normalt afslibe 50 – 100 kvadratmeter på en dag.

Gulvafslibning af planke-, parket, og bræddegulve. Alle trægulve med en tyk nok overflade kan afslibes